tiistai 31. elokuuta 2021

Omenavispipuuro

vispipuuro

Omenavispipuuro on koukuttavan kanelista, samettisen pehmeää ja koostumukseltaan herkullisen kuohkeaa. Vispipuuro on aamupala, välipala tai jälkiruoka - ihan niinkuin sinä päätät.

Omenavispipuuro on tutun vispipuuron makoisa ja herkullisen syksyinen makumuunnos. Lappapuuro, kuten äitini puuroa toisinaan nimitti, valmistettiin meillä useimmiten puolukoista. Happamat marjat taisivat olla pienen lapsen suuhun aavistuksen liian kirpakoita, sillä polvenkorkuisena en vispipuurosta erityisemmin välittänyt. Söin kyllä, mutta en rakastanut.

Äidilläni on tapana valmistaa syksyn omenapudokkaista sosetta, jota itsekin saan pakastimeen varastoon rasian jos toisenkin. Lähes poikkeuksetta soseet päätyvät vispipuuron sekaan, sillä ne tekevät meillä hyvin kauppansa. Eikä omenavispipuuro ole tästä poikkeus.

Omenavispipuurossa maistuu herkullisesti kaneli. Sokerin määrän tykkään pitää maltillisena. Sinä voit säätää makeutta omaan suuhusi sopivaksi. Säädä myös nesteen määrää omenasoseen koostumuksen mukaan. 

Psssst! Rakastako sinäkin vispipuuroja? Kurkkaa blogin arkistosta myös punaherukkavispipuuron ohje ja vinkit puuron valmistukseen.

vispipuuro

Omenavispipuuro - ohje


5 dl löysää omenasosetta
n. 2 dl vettä
1/2 dl sokeria
1/2 tl  kanelia
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl tummia mannasuurimoita (esim. Myllyn Paras)
  1. Mittaa vesi, omenasose ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaneli, suola ja vaniljasokeri ja lopuksi mannasuurimot pienissä erissä koko ajan vispilällä vispaten. Keitä noin 5 minuuttia. Sammuta levy, laita kansi päälle ja anna hautua vielä 10 minuuttia.
  2. Jäähdytä omenavispipuuro ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  3. Tarjoa omenavispipuuro sellaisenaan tai esimerkiksi kaurajuoman ja pähkinöiden kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...