lauantai 11. syyskuuta 2021

Bbq-tofusalaatti

tofusalaatti

Bbq-tofusalaatti on loistava arkiruoka. Nakkaa salaattipohjaan jääkaapista löytyvät kasvikset. Salaatin juju on bbq-kastikkeella maustettu tofu sekä makeantulinen majoneesikastike.

Kas tässä salaatti, jota söin kesällä kerran jos toisenkin. Bbq-tofusalaatti syntyi puoli vahingossa aineksista, jotka kaivoin keittiön kaappieni uumenista. Jääkaapista löysin rasiallisen kirsikkatomaatteja ja muutaman varren kevätsipulia. Pakastimesta kaivoin pussillisen herneitä ja kuivakaapista couscous-ryynien rippeet. Näistä aineksista syntyi oiva salaattipohja, jonka päälle kumosin bbq-kastikkeella maustettua tofua. Kun ainekset niputti yhteen makeantulisella Auran mango-habanero burgerikastikkeella ja kauhoi koko komeuden kitaansa itse tehdyillä tortillasipseillä, oli makuelämys niin herkullinen, että seuraavalla kerralla tein salaatin ihan tarkoituksella uudelleen. Ja uudelleen.

Bbq-tofusalaatti on siitä oivallinen, että salaattipohjaan voi kuutioida melkein mitä mieli tekee tai sen, mitä kaapin sisältö sanelee. Mukaan sopivat tomaatin ja herneiden lisäksi esimerkiksi maissi, kurkku, avokado ja jokin makea ja mehukas hedelmä, kuten persikka tai cantaloupe-meloni. Salaatin juju piilee bbq-kastikkeella marinoidussa tofussa sekä maun viimeistelevässä majoneesikastikkeessa - näitä kahta ei kannata ohittaa.

Itse tehdyt tortillasipsit on helppo ja nopea tehdä ja niihin on hyvä hyödyntää tähteelle jääneet tortillalätyt. Laiska kokki oikaisee kaupan valmiilla nachoilla. 

tofusalaatt


Bbq-tofusalaatti - ohje


1 1/2 dl couscousia + vettä keittämiseen
3 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 ps (200 g) pakasteherneitä
2-3 vartta kevätsipulia (tai 1/2 pieni punasipuli)

Bbq-tofu

1 pkt Paahtotofua (Jalotofu)
1 dl valmista bbq-kastiketta

Tortillasipsit

2 medium-kokoista tortillalettua
öljyä
suolaa

Lisäksi
itse tehtyjä tortillasipsejä tai valmiita nachoja
  1. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita irtonaiseksi ja lisää öljy, sitruunamehu sekä suola. Siirrä syrjään jäähtymään.
  2. Paista paahtotofu pannulla rapeaksi. Lisää bbq-kastike ja paista vielä pari minuuttia.
  3. Leikkaa kirsikkatomaatit kahdesta neljään osaan. Hienonna kevätsipulinvarret. Sulata pakasteherneet. Hienonna korianteri. Sekoita kasvikset ja yrtit jäähtyneen couscousin joukkoon.
  4. Valmista tortillasipsit. Leikkaa tortillaletut kolmioiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Paista tortillalettupalat pari minuuttia molemmin puolin rapeiksi. Mausta ripauksella suolaa.
  5. Kokoa salaatti. Kauho couscoussalaattia lautasille. Lisää päälle bbq-tofu. Viimeistele mango-habanerokastikkeella. Nauti tortillasipsien tai nachojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...