lauantai 18. syyskuuta 2021

Nachodippi

nacholautanen


Nachodippi saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Jos rakastat nachopeltiä, ihastut takuulla myös tähän viikonloppuherkkuun.

Nachodippi on viikonloppuruokaa parhaimmillaan. Sen idea on kerrassaan nerokas. Pehmeän tuorejuustoseoksen päälle kootaan nachopelliltä tuttuja aineksia: tomaattisalsaa, pico de galloa, viipaloituja jalapenoja, kesäsipulia ja roppakaupalla tuoretta korianteria sekä mausteisia ja rapeaksi paistettuja kikherneitä. 

Koko komeus kauhotan suuhun rapeiden tortillasipsien tai, jos vähänkään laiskotuttaa, valmiiden nachojen avulla.

nacholautanen



Nachodipin ohjeen bongasin Tiiu Piretin blogista. Muokkasin ohjeen vegaaniseksi ja astetta ruokaisammaksi. Muutoin pysyin alkuperäiselle ohjeelle jokseenkin uskollisena. 

Ohjetta on lupa peukaloida oman suun mukaiseksi. Itse olen tykästynyt tuoretomaattisalsaan eli pico de galloon sekä pannulla rapeiksi paistettuihin kikherneisiin, joita olen käyttänyt myös kukkakaalitacojen täytteenä sekä hummusplatterin höysteenä. 

Ja tuoretta korianteria suorastaan rakastan. Jos korianteri ei kuulu suosikkeihisi, korvaa se mieleiselläsi yrtillä. Tähän ruokaan sopii hyvin myös vaikkapa lehtipersilja.

nachopelti

Nachodippi sopii leffaillan naposteluherkuksi, mutta taipuu myös kokonaiseksi ateriaksi. Kuinka hauskaa onkaan herkutella tällaisella naposteuruoalla vaikka keskellä arkiviikkoa!

nachodippi



Nachodippi - ohje


1 pkt (150 g) vegaanista tuorejuustoa
1-2 rkl kauragurttia
1/2 limetin mehu
(1/2 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna)
1/4 tl suolaa
1 tlk valmista salsakastiketta (esim. Santa Maria)
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
2 jalapenoa
1-2 vartta kesäsipulia

Tomaattisalsa

1 pkt (250 g) kirsikkatomaatteja
1/2 pieni punasipuli
1/2-1 punainen keskivahva chili
1/2 limetin mehu
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
1/4 tl suolaa

Paahdetut kikherneet

1 tlk (230 g) kikherneitä
öljyä paistamiseen
1 tl cajunkaustetta
1/2 tl suolaa

Tortillasipsit

4 täysjyvätorillaa
öljyä paistamiseen
suolaa
(tai valmiita nachoja)
  1. Notkista tuorejuusto lusikallisella tai kahdella kauragurttia. Sekoita joukkoon limetinmehu. Mausta ripauksella suolaa ja halutessasi hienonnetulla valkosipulinkynnellä.
  2. Valmista pico de gallo. Leikkaa kirsikkatomaatit kahdesta neljään osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili ja puoli ruukkua korianteria. Sekoita ainekset, lisää limetin mehu  ja mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
  3. Huuhtele ja valuta kikherneet. Paista kikherneet pannulla rapeiksi. Mausta cajunmausteella ja suolalla. Paista vielä pari minuuttia.
  4. Valmista tortillasipsit. Leikkaa tortillat kolmioiksi tai haluamasi muotoisiksi paloiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista tortillapalat molemmin puolin, kunnes rapeita ja kauniisti ruskettuneita. Halutessasi voit korvata itse tehdyt tortillasipsit myös valmisnachoilla.
  5. Viipaloi jalapenot, hienonna kevätsipulit varsineen. Hienonna loppu korianteri.
  6. Kokoa nachodippi. Levitä tuorejuustoseos vadille. Lisää päälle valmissalsakastike, sitten pico de gallo, paistetut kikherneet, hienonnettu korianteri, jalapenoviipaleet sekä kevätsipuli. Nauti nachodippi tortillasipsien tai nachojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...