lauantai 25. syyskuuta 2021

Nyhtökaura-pähkinäkastike

nyhtökaurakastike

Nyhtökaura-pähkinäkastike saattaa hyvinkin olla uusi arkiruokasuosikkisi. Ruoka valmistuu puolessa tunnissa ja hurmaa herkkusuut takuuvarmasti.

Nyhtökaura-pähkinäkastikkeessa on soijakastiketta reilu loraus. Jotta maku ei olisi yltiösuolainen, valitse vähäsuolainen vaihtoehto. Sellainen löytyy esimerkiksi Kikkomanilta. Oikea pullo kaupan hyllyltä on helppo bongata vihreästä väristä. 

Ruoka valmistuu puolessa tunnissa. Aloita sekoittamalla kastikkeen ainekset yhteen, pilko paprika ja laita riisi kiehumaan. Sitten on aika kuumentaa paistinpannu ja kuullottaa parikanpaloja niin, että ne hieman pehmenevät. 

Tämän jälkeen mukaan kipataan nyhtökaura sekä kastike. Tämän jälkeen riittää nopea paisto niin, että osa kastikkeesta imeytyy nyhtökauraan ja se karamellisoituu hieman. 

Lopuksi joukkoon sekoitetaan cashewpähkinät. Nyhtökaura-pähkinäkastike tarjotaan riisin kera ja annoksen voi halutessaan viimeistellä tuoreilla yrteillä. 

nyhtökaurakastike

Nyhtökaura-pähkinäkastike - ohje


1 pkt nyhtökauraa (nude)
1 paprika
1 dl cashewpähkinöitä
öljyä paistamiseen

Kastike

1 dl vähäsuolaista soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl inkivääriä raastettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl tomaattipyreetä
3 rkl maapähkinävoita

Lisäksi
keitettyä riisiä

  1. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan. 
  2. Paloittele paprika. Kuumenna öljy pannulla ja paista paprikaa muutama minuutti. Lisää nyhtökaura ja kastike. Paista pari minuuttia niin, että osa kastikkeesta imeytyy nyhtökauraan ja hieman karamellisoituu. Sekoita joukkoon cashewpähkinät.
  3. Tarjoa nyhtökaura-pähkinäkastike keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...