tiistai 21. syyskuuta 2021

Tofupasta

tofu-pinaattipasta


Tofupasta on kermaisen täyteläinen, ruokaisa ja nopea valmistettava. Mitä muuta kelpo arkiruoalta osaa toivoa?

Tofupasta valmistuu yksinkertaisista aineksista: pinaatista, aurinkokuivatuista tomaateista ja tölkillisestä kaurakermaa. Tofun kaverina on pinjansiemeniä, jotka tuovat makuun ihanaa paahteisuutta ja täyteläisyyttä. Jos budjettisi ei anna periksi, vaihda kalliit pinjansiemenet vaikkapa cashewpähkinöihin. Myös auringonkukansiemenet toimivat pastan seassa loistavasti.

Kastike valmistuu pastan kiehuessa. Kuullota ensin hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää hetken päästä sekaan suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja sitten paahtotofu. Kaurakerma ja pinaatti sekoitetaan joukkoon viimeiseksi ja kastikkeen annetaan hautua parin minuutin verran.

tofu-pinaattipasta



Lopuksi joukkoon kipataan keitetty ja siivilässä valutettu pasta. Pastaksi valitsin hauskan rigatonin eli suuren putkimaisen pastan. Sinä voit valita pastaksi sen, jota kaapistasi sattuu löytymään. 

Tofupasta maistuu sellaisenaan, mutta halutessasi voit kruunata annoksen vegaanisella parmesaanilla. Cashewpähkinöistä ja ravintohiivahiutaleista sekoitettu vegaaninen ripote on helppo ja nopea valmistaa ja maistuu ihanalta myös muiden vegepastojen kanssa. 

Psssst! Ohje on alkujaan Hanna Soppa -blogista. Kurkkaa ihmeessä myös Hannan versio, jossa tofun sijaan käytetään vegekanaa.

Jos etsit lisää arkeen mutkattomasti solahtavia vegepastoja, kurkkaa blogin arkistosta myös "Vegaaninen pasta - kaikki max 30 min".

tofu-pinaattipasta


Tofupasta - ohje


1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
8 aurinkokuivattua tomaattia
2 tl kuivattua oreganoa
1 pkt tofu paahtopalaa (Jalotofu maustamaton)
1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
1 pkt (n. 70 g) babypinaattia
1/2-1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
1 dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
150 g pastaa
(1 dl pastan keitinvettä)
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Pta talteen pieni kupillinen pastan keitinvettä.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan. 
  4. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit, lisää aurinkokuivatut tomaatit ja hetken kuluttua tofu sekä oregano. Paista muutama minuutti niin, että tofu hieman rapeutuu. Lisää kaurakerma ja anna kastikkeen hautua pari minuuttia. Lisää pinaatti. Sekoita sen verran, että pinaatti painuu hieman kasaan. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. 
  5. Sekoita joukkoon valutettu pasta. Tarkista maku
  6. Tarjoile tofupasta paahdettujen pinjansiementen ja halutessasi vegeparmesaanin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...