lauantai 2. lokakuuta 2021

Spekuloos-korvapuustit

biscoff-korvapuustit


Spekuloos-korvapuustit - keksitahnalla täytetyt vegaaniset korvapuustit! Voiko ihanampaa herkkua ollakaan?

Spekuloos-korvapuustit ovat tuttujen korvapuustien moderni muunnos. Kansainvälistä korvapuustipäivää vietetään 4.10. Mikä ihana syy leipoa pellillinen tai kaksi tuoretta pullaa!

Mikä ihmeen Spekuloos?

Spekuloos-tahna on Spekuloos-kekseistä valmistettua tahnaa, joka maistuu ihanasti mausteiselle keksitaikinalle. Jos taikinan maistelu on mielestäsi leivonnassa parasta tai tykkäät mausteisista Bastogne tai Lotus Biscoff-kekseistä, rakastut taatusti myös Spekuloos-tahnaan. Spekuloos-tahna on vähän kuin piparkakkuja levitteen muodossa. Jos et saa Spekuloos-tahnaa käsiisi, metsästä kaupasta Biscoff-tahnaa. Kyseessä on käytännössä sama asia.

Spekuloos-tahna on jumalaista vaikka sellaisenaan purkista suoraan lusikoituna, mutta siitä voi leipoa yhtä sun toista herkullista. Mausteisuutensa ansiosta Spekuloos-tahna sopii erinomaisesti esimerkiksi korvapuustien väliin perinteisen voi-sokeri-kaneli-seoksen sijaan. Pienellä vaivalla syntyvät siis iki-ihanat vegaaniset Spekuloos-korvapuustit.

Spekuloos-korvapuustit leivotaan kuten perinteisten korvapuustien tapaan. Vain täyte on uusi. Jos keksitahna on kovin jämäkkää, lämmitä sitä muutama sekunti mikrossa, niin saat siitä notkeampaa.

Pssst! Etsitkö perinteisten vegaanisten korvapuustien ohjetta? Kurkkaa blogin arkistosta myös vegaanisten korvapuustien ohje. Ja jos vegaanisen pullataikinan valmistus epäilyttää, kurkkaa vinkit taikinan valmistukseen täältä.

biscoff-korvapuustit


Spekuloos-korvapuustit - ohje


Pullataikina

2 1/2 dl kaurajuomaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pss (11 g) kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
6-8 dl vehnäjauhoja
3/4 dl rypsiöljyä

Täyte

2 dl Spekuloos-tahnaa

Päälle

raesokeria

Voiteluun

kahvia, soijajuomaa tai kaurakermaa
  1. Lämmitä neste 42-asteiseksi. Sekoita nesteeseen sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Sekoita kuivahiiva noin neljään desilitraan jauhoja ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita. Jos käytät tuorehiivaa, liota se 37-asteiseen nesteeseen ja lisää muut aineet vasta sitten. Lisää jauhoja pienissä erissä taikinaa vaivaten. Lisää rasva.
  3. Jatka vaivaamista ainakin 5-10 minuuttia ja lisää jauhoja tarvittaessa, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa hyvin käsistä sekä kulhon pohjasta.
  4. Peitä taikinakulho liinalla ja aseta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan kohoamaan. Kohota kaksinkertaiseksi.
  5. Kumoa taikina kulhosta jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kaulitse taikina isoksi levyksi. Levitä päälle Spekuloos-tahna. Kääri levy pitkältä sivulta rullalle, jätä sauma pohjalle ja leikkaa vinoin viilloin kolmion muotoisiksi paloiksi. Laita pullat kapea puoli ylöspäin ja litistä keskeltä korvapuusteiksi.
  6. Aseta pullat leivinpaperilla vuorattujen uuninpeltien päälle, peitä liinalla ja kohota lämpimässä vielä noin 15 minuuttia.
  7. Kuumenna uuni 225-asteeseen. Jos käytät kiertoilmaa, laske lämpöä 205-asteeseen. 
  8. Voitele spekuloos-korvapuustit halutessasi, ripottele pinnalle raesokeria ja paista koosta riippuen noin 8-12 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...