sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Hapanimelä tahmatofu

leivitetty tofu


Hapanimelä tahmatofu on niin ihanaa, että lautasen haluaa nuolla puhtaaksi viimeistä kastikepisaraa myöten. Tee tätä!

Hapanimelä tahmatofu on jotain aivan koukuttavan herkullista. Maussa on aasialaisen keittiön vakiomausteita: valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja limettiä sekä soijakastiketta, seesamiöljyä ja riisiviinietikkaa, mutta kokonaisuus on silti enemmän kuin osiensa summa. 

Tämän ruoan juju piilee paitsi kastikkeessa ja mausteissa, myös tofun leivittämisessä. Kun tofukuutiot pyörittelee maissitärkkelyksessä ennen paistamista, niihin saa aivan erityisen herkullisen ja rapean pinnan. Leivittäminen käy näppärästi pakastuspussissa. Mittaa maissitärkkelys pussiin, lisää joukkoon tofukuutiot ja ravista sekaisin. Lisää maissitärkkelystä, jos tarve vaatii. 

Sitten vain tofu pannulle paistumaan. Öljyä kannattaa käyttää ronskisti, näin tofusta saa aivan erityisen herkullista. Tofun rapeuduttua pannulle kaadetaan kastike, jonka on tarkoitus hieman sakeutua ja imeytyä tofun pintaan. Viime silaus syntyy Pirkka Parhaat -sarjan rapeasta valkosipulista, johon meillä ollaan aivan totaalisen koukussa. Pieni purkki loppuu aivan liian nopeasti, joten jos tätä herkua hankit, nappaaa ostoskoriin samalla ainakin kaksi purkkia. 

Kokonaisuus on aivan täydellisen ihana. Olen tehnyt tätä ruoaa parin viime viikon aikana ainakin neljästi. Harva ruoka pääsee keittiössäni samanlaiseen kokkausrytmiin. Tee sinäkin, toivottavasti ihastut!

leivitetty tofu


Hapanimelä tahmatofu - ohje


1 pkt (n. 300 g) tofua
n. 3 rkl maissitärkkelystä
öljyä paistamiseen

Kastike
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 limetin mehu
2 rkl fariinisokeria
1 rkl gochujang-chilitahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl seesamiöljyä
1/2 tl savupaprikajauhetta

Tarjoiluun
keitettyä riisiä tai esim ruokakauraa
rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (Pirkka Parhaat)
1 dl ruohosipulia hienonnettuna

  1. Leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivaa pinta huolellisesti. Kääräise viipaleet puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita hetkeksi painon alle kuivumaan. 
  2. Sekoita kastikeainekset ja siirrä syrjään odottamaan.
  3. Kuutioi tofu. Mittaa maissitärkkelys pakastuspussiin. Lisää tofukuutiot ja ravista sekasin niin, että maissitärkkelys tarttuu tasaisesti tofun pintaan. Lisää tarvittaessa hieman maissitärkkelystä ja sekoita.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Laske lämpöä ja lisää kastike. Anna kiehahtaa ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia, kunnes kastike on hieman sakeutunut ja tarttunut tofun pintaan. 
  5. Tarjoa hapanimelä tahmatofu keitetyn riisin kera. Viimeistele annos hienonnetulla ruohosipulilla ja rapealla valkosipulilla chili-seesamiöljyssä.

5 kommenttia:

  1. Tätä olis aivan ihana kokeilla! Mutta mistä saa ostettua gochujang-chilitahnaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gochujangia löytyy tosiaan vähän isompien markettien maustetahnahyllystä :)

      Poista
  2. Ihan Prismasta löytyy

    VastaaPoista
  3. Tästä tuli todella hyvä!! Aivan 10/10 :)

    VastaaPoista
  4. Moi, tää oli ihan älyttömän hyvää. Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...