tiistai 3. toukokuuta 2022

Kermainen vegekana-pestopasta

vegekanapasta


Kermainen vegekana-pestopasta on oiva arkiruoka. Tämä helppo pasta valmistuu vartissa. 

Nopea arkiruoka ja pasta ovat ainakin omassa keittiössäni liki synonyymejä toisilleen. Kun kaivataan pikaisesti purtavaa pöytään, kaivan useimmiten pastapussin esiin. Tällä kertaa yhdistin kaurakerman, pestokastikkeen ja vegaaniset kanapalat.

Olen viime aikoina testannut useampaakin erilaista vegaanista broilerin tapaan käytettävää vegevalmistetta. Hälsans Kökin soijasuikaleet ovat pitkään olleet suosikkejani, ja käytän niitä usein esimerkikiksi pollo limonellon valmistukseen. Varsin toimiva tuote on myös LikeMeatin Like ChickenBites, joita käytin tämän ruoan valmistukseen.

Kerman, peston ja vegaanisten kanasuikaleiden lisäksi pastaan sujautetaan aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka tuovat makuun mukavaa särmää. Pastan päälle voi paahtaa vielä pinjansiemeniä, mutta ilmankin pärjää. 

vegaaninen kanapasta


Kermainen vegekana-pestopasta - ohje

1 pkt (n. 200 g) vegekanaa (esim. LikeMeat)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
8 aurinkokuivattua tomaattia
2 1/2 dl kaurakermaa
1/2 dl vihreää (vegaanista) pestoa
200 g mieleistäsi pastaa
(1/4 tl suolaa)

  1. Laita pasta kiehumaan. Keitä napakan kypsäksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä ja suikaloi ne.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli ja vegekana. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tomaatit, pesto ja kaurakerma. Kuummenna sekoitellen pari minuuttia. 
  4. Valuta pasta ja sekoita pannulle kastikkeen joukkoon.
  5. Viimeistele kermainen vegekana-pestopasta halutessasi paahdetuilla pinjansiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...