sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Riisipaperidumplings

dumplingsit riisipaperista


Riisipaperidumplings on kerrassaan koukuttavaa syötävää.  Rullaa ohuen arkin sisään tofua, kasviksia sekä sieniä, paista pannulla rapeaksi ja kasta herkulliseen kastikkeeseen. NAM!

Oma kokkaustyylini on yleensä varsin suoraviivaista. Harvoin jaksan, viitsin saati ennätän näpertää, mutta toisinaan keittiössä on kiva viivähtää tovi pidempään. Nyt innostuin TikTokista lähtöisin olevista riisipaperidumplingeista. 

Jutun juoni on simppeli: Ohuen riisipaperiarkin sisään rullataan herkullista täytettä, minkä jälkeen dumplingit paistetaan pannulla rapeiksi ja nautiskellaan makoisan dippikastikkeen kera

Riisipaperidumplings vaatii hieman vaivaa ja näpertämistä, mutta se kannattaa. Helpointa, hauskinta ja nopeinta on hoitaa kokkaus kimpassa. Yksi valmistaa täytteen, toinen dippikastikkeen, kolmas rullaa ja neljäs paistaa. 

Täytteeseen otin mallia Hannan sopan ja Jalotofun sivuilta. Tofu, herkkusienet ja kasvikset saivat mausteekseen simppelisti valkosipulia, inkivääriä, chiliä sekä soijakastiketta ja seesamiöljyä. Anna täytteen jäähtyä hetki ennen kuin rullaat sen arkin sisään. Jos hauras arkki rikkoutuu, voit kääräistä päälle toisen. Riisipaperiarkkeja löydät hyvin varustetujen markettien Aasia-hyllystä sekä etnisistä ruokakaupoista.

Dippikastikkeen pohjana on siinäkin soijakastiketta ja seesamiöljyä, joiden makua tasapainotetaan tilkalla siirappia ja raikastetaan riisiviinietikalla. Seesaminsiemenet tuovat rakenteeseen jujua, mutta eivät ole välttämättömiä. Srirachaa voi töräyttää joukkoon oman maun mukaan.

dumplingsit riisipaperista


Riisipaperidumplings - ohje


riisipaperiarkkeja
öljyä paistamiseen

Täyte

1 pkt (270 g) marinoitua tofua
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä raastettuna
1/2-1 punainen keskivahva chili
1 porkkana
250 g herkkusieniä
öljyä paistamiseen
2 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä

Kastike

3 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl srirachaa
1 rkl seesaminsiemeniä

  1. Kuivaa tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Murustele pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Leikkaa herkkusienet pieneksi ja raasta porkkana karkeaksi. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista tofu ja siirrä syrjään odottamaan. Pyyhkäise pannu ja lisää tilkka öljyä. Kuullota sipuli raukeaksi, lisää valkosipuli, inkivääriä, chili, herkkusienet ja porkkanaraaste. Jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Mausta soijakastikkeella ja seesamiöljyllä. Kuumenna niin, että enin neste haihtuu. Tarkista maku. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Liota riisipaperiarkkeja muutama kerrallaan noin 10 sekuntia. Älä anna arkkien pehmetä liikaa, jotta niiden  käsittely ei muutu mahdottomaksi. Ota yksi arkki kerrallaan vedestä, valuta enin vesi pois, aseta työpöydälle ja annostele reilu lusikallinen täytettä arkin alareunaan. Käännä reunat täytteen päälle ja rullaa paketiksi. Toista, kunnes kaikki täyte on käytetty. 
  3. Kuumenna runsas loraus öljyä pannulla ja paista riisipaperidumplingit molemmin puolin rapeiksi. 
  4. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. 
  5. Nauti riisipaperidumplingit kuumina dippikastikkeen kera.

2 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa niin ihanalta. Olisko ideoita millä korvaisin tofun? Ei kuulu suosikkeihin..korvaajan ei tarvitse olla vegaanista. Kiitokset kivasta reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen antamaan tässä ohjeessa tofulle mahdollisuuden. Kun tofun murustelee aivan pieneksi muiden ainesten sekaan ja maustaa ohjeen mukaan, uppoaa ruoka varmana myös tofuskeptikoille. Halutessasi voit kokeilla myös vaikkapa vegejauhista.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...